Home > Overige > Schaatsen
Schaatsen

Weergave enige resultaat

Schaatsen

Het is weer winter, dat betekent dat heel Nederland weer massaal op zoek is naar schaatsen. Dit is al jaren zo, eerder moest je er nog voor de deur uit. Bij Boardsportwinkel kan je eenvoudig en snel schaatsen kopen vanuit huis. Zodra je het juiste paar bestelt hebt kan veelal morgen direct het ijs op met je nieuwe schaatsen.

Online schaatsen kopen; waar moet ik opletten?

In ons assortiment heb je keuze uit honderden schaatsen, daarom is het belangrijk om te weten wat de aandachtspunten zijn bij het kopen van een goed paar schaatsen. Allereerst is het belangrijk dat de schaatsen goed passen, dit zorgt voor een comfortabel gevoel tijdens het schaatsen. Als schaatsen te klein zijn zit dit vervelend en als ze te groot zijn heb je te weinig steun, beide kan zorgen voor vervelende blessures. Het allerbeste kan je gaan voor je normale schoenmaat, deze zijn vaak aan de ruime kant. Maar met een paar dikke sokken zitten ze perfect.. én krijg je geen koude voeten.

Daarnaast moet je even achterhalen hoeveel steun jij nodig hebt tijdens het schaatsen, indien je zwakke enkels hebt is het belangrijk om schaatsen te kopen met goede ondersteuning. Meestal zijn dit de schaatsen die laag bij het ijs staan.

Het laatste waar je op moet letten is waarvoor je de schaatsen gaat gebruiken. Bijvoorbeeld kunstschaatsers gaan voor kunstschaatsen. En ijshockey en recreatie schaatsers gaan vaak voor ijshockeyschaatsen.