Home > Ski shop > Skischoenen
Skischoenen

Helaas... we hebben geen resultaat gevonden op de opgegeven zoekterm of binnen de door jouw bezochte product categorie. Probeer het nog eens door het gewenste product te zoeken middels de zoekfunctie. Op Boardsportwinkel.com hebben we een samenwerking met tientallen webshops, er moet dus wel iets te vinden wat je zoekt, toch?

Skischoenen

Het gebruik van een juist paar skischoenen is erg belangrijk, misschien nog wel veel belangrijker als ski’s en ski bindingen. Een zeer goed passende skischoen is nodig om kracht via de bindingen goed over te brengen op de ski’s. Ook is het erg belangrijk dat de skischoenen comfortabel zitten, op deze manier voorkom je blessures en pijntjes. Vooral te grote schoenen zorgen voor deze problemen, ook zal je met te grote schoenen minder kracht kunnen over brengen. Skischoenzolen horen erg comfortabel te zitten, hiervoor is dan ook iets gevonden. Sinds kort zijn er verwarmde skischoenzolen verkrijgbaar, deze worden doormiddel van een kleine accu warm gehouden. Deze kleine accu dient achterop de schoen bevestigd te worden. Deze zolen zijn een uitkomst voor mensen met koude voeten.

Er zijn honderden verschillende skischoenen verkrijgbaar. De keuze wordt gemaakt door naar het niveau van de skiër te kijken. Een beginnende skiër heeft een vergevingsgezinde en zeer soepele skischoen nodig. Ook zal een skischoen voor beginners niet al te duur moeten zijn. Deze skischoenen geven minder kracht door op de ski, maar hebben wel een hoog comfort niveau. Een beginnende skiër is nog niet gewend aan de basis houding tijdens het skiën. Daarom moet de schoen gemakkelijk en soepel naar voren te bewegen zijn. Hoe meer techniek je als skiër hebt, hoe meer krachten er op de schoen komen te staan. Dit betekent ook dat de schoen stijver moet zijn. Een stijvere schoen brengt de kracht directer over op de ski’s.

Ook wanneer je op zoek bent naar skischoenen voor kinderen ben je bij ons aan het juiste adres.  Helaas gebeurt het vaak dat er wordt bezuinigd op skispullen voor een kind. Het kind krijgt vaak de skispullen van de grotere broer of zus. Dit is vooral bij skischoenen geen goede oplossing om de bezuinigen. Het is erg belangrijk dat skischoenen goed passen zowel bij volwassenen als kinderen. Kinderen zijn overigens extra gevoelig voor pijntjes en blessures. Ook raden wij af om skischoenen voor in de groei te kopen, schoenen moeten meteen goed passen, dus niet te groot omdat het kind nog groeit. Op Boardsportwinkel vind je meer dan 300 verschillende skischoenen. Deze skischoenen zijn afkomstig uit verschillende webwinkel. Deze webwinkels zijn erg betrouwbaar en tegelijkertijd klantvriendelijk. Op Boardsportwinkel vind je dus op een website het complete aanbod aan ski artikelen.