Home > Snowboard shop > Snowboard bindingen
Snowboard bindingen

Helaas... we hebben geen resultaat gevonden op de opgegeven zoekterm of binnen de door jouw bezochte product categorie. Probeer het nog eens door het gewenste product te zoeken middels de zoekfunctie. Op Boardsportwinkel.com hebben we een samenwerking met tientallen webshops, er moet dus wel iets te vinden wat je zoekt, toch?

Snowboard bindingen

Snowboard bindingen vergelijken en kopen doe je bij Boardsportwinkel. Zoveel smaken, zoveel bindingen. Er komt aardig wat kijken bij het kopen van de juiste snowboardbindingen. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, ieder met zijn eigen voordelen. Wil je snowboardbindingen met een strap, een kliksysteem of de unieke Flow bindingen? Of je nou een beginner of gevorderde bent, bindingen zijn erg belangrijk en bepalen in belangrijke mate het plezier op de berg. Via boardsportwinkel.com koop je gemakkelijk Flow bindingen, Burton bindingen, Salomon bindingen, GNU bindingen, K2 of Volkl bindingen.

Snowboard bindingen met strap : de voor- en nadelen
De strap bindingen hebben als voordeel dat ze gemakkelijk vast kunnen worden gezet vanuit allerlei posities. Dit is vooral handig bij steile stukken zodat je gemakkelijk even kan zitten om je board vast te maken. Op vlakke stukken zul je het toch moeten afleggen tegenover de Flow of klik bindingen, die zitten nog sneller vast. Maar op het moment dat het een beetje steil is of er plakkerige sneeuw ligt, dan ben jij als eerste weg.

Kliksysteem
Er bestaan ook bindingen met een kliksysteem. Dat kan heel makkelijk zijn, het is redelijk eenvoudig om in te stappen ook als je zit. Er zit echter één groot nadeel aan en dat is sneeuw en ijs. Op het moment dat er wat ijs of sneeuw op de plaat op je board zit wordt het lastig om je binding vast te zetten. Ook wil het wel eens voorkomen dat je maar aan een kant vast zit van het pinnetje. Niet ideaal maar wel handig voor beginners.

Flow bindingen
De Flow bindingen zijn erg populair, zeker onder de praktische Hollanders. Het kost even wat moeite om de “sokjes” netjes te stellen maar als ze eenmaal goed staan ben je zo weg. Toch heb ik gemerkt dat de Flow bindingen niet handig zijn op de steilere stukken. Zeker wanneer je lekker strak zit wil het wel eens lastig zijn om jezelf vast te zetten. Je voet moet je helemaal naar voren kunnen schuiven en net dat laatste zetje om snowboard schoenen helemaal goed vast te kunnen zetten in je binding is lastig op steilere stukken. Alternatieven voor de Flow bindingen zijn de K2 Cinch of Volkl Fastec.

Als je niet kan kiezen dan adviseren wij de trap. Deze zijn altijd goed vast te zetten en werken prima. Het kliksysteem vinden we eigenlijk niets en de Flow bindingen is een kwestie van smaak. Ze niet dat we je niet gewaarschuwd hebben als je bovenaan een ijzige steile bergtop je Flow binding niet vast krijgt. Je bent niet de enige (ik gebruik zelf ook de Flows). Al met al wegen de voordelen wat mij betreft op tegen de nadelen.

Op Boardsportwinkel tref je een zeer breed assortiment snowboard bindingen van de bekende merken Burton, Flow, Rossignol, Flow, Salomon en DC. Omdat wij het aanbod van meerdere webshops bij elkaar hebben gevoegd heb je bij ons altijd de grootste keuze en grootste kans op de beste prijs. Fijne wintersport!