Home > Ski shop > Ski's
Ski's

Helaas... we hebben geen resultaat gevonden op de opgegeven zoekterm of binnen de door jouw bezochte product categorie. Probeer het nog eens door het gewenste product te zoeken middels de zoekfunctie. Op Boardsportwinkel.com hebben we een samenwerking met tientallen webshops, er moet dus wel iets te vinden wat je zoekt, toch?

Ski's

Het kopen van ski’s wordt vaak gezien als ingewikkelde en tijdrovende klus. Dit is echter niet het geval als je online ski’s koopt bij Boardsportwinkel. Bij ons vind je gemakkelijk en snel ski’s naar keuze, ons uitgebreide assortiment helpt daar enorm bij. Tijdens het kopen van ski’s moet je rekening houden met een aantal factoren deze factoren kunnen bijvoorbeeld uw leeftijd, ervaring of favoriete pistes zijn. Hier vertellen wij onderstaand meer over.

Waar moet ik beginnen?

Als beginnende skiër adviseren wij altijd te gaan voor kortere ski’s. Deze kortere ski’s zorgen ervoor dat het skiën gemakkelijker wordt. Als je een gevorderde skiër bent raden wij aan voor langere ski’s te gaan. Een belangrijk punt waar je op moet letten bij het kopen voor ski’s is of ze geschikt zijn voor vrouwen, mannen of unisex. Vrouwen hebben in de meeste gevallen een andere lichaamsbouw als mannen, en bezitten vaak ook over minder spierkracht dan mannen. Ook is de stand van de bekken anders, hierdoor ligt het zwaartepunt lager bij vrouwen. Het gevolg hierop is dat vrouwen de neiging hebben verder naar achter te leunen. Om deze eigenschap/neiging van vrouwen te compenseren staan de bindingen van de ski’s ongeveer een centimeter naar voren in vergelijking met de Unisex ski’s. Ski’s geschikt voor vrouwen zijn vaak flexibeler als de mannen ski’s, de ski’s zijn flexibeler omdat de meeste vrouwen lichter zijn als mannen. Indien de ski flexibeler is krijg je als vrouw met een vrouwen ski de juiste buiging.

De Unisex ski’s zijn zowel bruikbaar voor heren als dames, indien je met veel kracht skiet. Deze Unisex ski’s worden gemaakt van sterke materialen, mede hierdoor hebben ze een lange levensduur. Jaren geleden waren ski’s kopen niet zo moeilijk. Ze werden allemaal gemaakt van hout, en het was niet meer dan een brede en lange lat die met een stuk touw om de schoen of laars gebonden moest worden. Tegenwoordig zijn er tientallen verschillende modellen ski’s die bruikbaar zijn voor verschillende omstandigheden en ondergronden. Het aanbod is inmiddels zo groot dat zelf de professionele skiërs moeite hebben met het kopen van de juiste ski’s. Iedere ski heeft diverse eigenschappen. Deze eigenschappen hebben vaak grote invloed op wat er allemaal met de ski gedaan kan worden. Een van deze eigenschappen kan radius zijn. De radius van een ski kan bepaalt worden door er een zo strak mogelijke ronde mee te maken. Indien de ski langer is wordt de radius groter. Met een ski met een korte radius kun je gemakkelijk korte bochten maken, dit zijn meestal de getailleerde ski’s. Met minder getailleerde ski’s is de radius groter en zal je dus langere bochten maken.

Wat is kantelgrip?

Nog een mogelijke eigenschap van een ski is het kantengrip. Kantengrip zorgt voor meer grip op ijzige piste, deze grip wordt gebruikt om bochten te maken. Zonder kantengrip kunnen er geen bochten gemaakt worden. Kantelgrip is voor de wintersporter een erg belangrijke ski eigenschap. De demping van een ski is ook niet onbelangrijk. De demping van een ski zorgt ervoor dat de ski zich rustig gedraagt tijdens het afdelen. Indien je kiest voor een onrustige ski, zal het afdalen meer spierkracht kosten om de ski onder controle te houden. Hoe hoger de demping, hoe hoger het comfort. Demping zorgt voor minder druk op de spieren en gewrichten.