Home > Bergsport shop > Tent
Tent

Weergave 7 producten

Tent

Online een tent kopen is nog nooit zo gemakkelijk geweest, bij Boardsportwinkel vind je namelijk honderden tenten in alle vormen, maten en kleuren. Zo is er voor ieder gezin wel een geschikte tent te vinden in ons zeer uitgebreide assortiment. Tevens vergelijk je alle tenten waardoor je altijd het voordeligst uit bent. Een vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn, koop een tent en ga lekker een aantal weken op de camping staan.

Soorten tenten

Bij het kopen van een tent is het belangrijk om even na te gaan naar welk soort tent je op zoek bent. Daarom leggen wij hieronder kort uit wat de meest populaire tentsoorten van dit moment zijn.

• Tunneltent: Dit is dé ideale tent als je op zoek bent naar een tent met veel ruimte die gemakkelijk op te zetten is. Een tunneltent is niet alleen gemakkelijk op te zetten, ze staan ook nog eens erg stormvast. Het enige nadeel van deze tenten is dat ze aan de zware kant zijn, daarom is het belangrijk om even naar het gewicht in de productdetails te kijken.
• Koepeltent: Een koepeltent is te vergelijken met een tunneltent, toch zijn er een aantal verschillen. Zo is de koepeltent meer in de vorm van een koepel, dus met een wat platter dak. Daarnaast is die vaak ook wat lichter. Ondanks het lichtere gewicht staat een koepeltent vaak erg stormvast.
• Bungalowtent: Doordat deze tenten erg groot en hoog zijn, zijn ze ideaal voor het gehele gezin. In ons assortiment vind je bungalowtenten geschikt tot wel 8 personen. Met een bungalowtent heb je genoeg ruimte om heerlijk te kamperen met het gehele gezin.

Verschillende materialen, welke past bij mij?

Heb je al een keuze kunnen maken in het soort tent? Dan is het belangrijk om te kijken naar het gebruikte materiaal. De meest voorkomende materialen zijn katoen, polyester en nylon. Welk soort materiaal je moet kiezen is afhankelijk van het doel waarvoor er een tent wordt gekocht.

Ga je eenmalig kamperen of ben je van plan de komende jaren te gaan kamperen. Het verschil zit hem in de prijs. De goedkopere tenten zijn prima geschikt voor af en toe kamperen, maar de levensduur is aanzienlijk minder dan bij een tent in een hogere prijsklasse. Als je vaak gaat kamperen is een goede tent absoluut belangrijk, daarom adviseren wij om niet altijd de goedkoopste te kiezen.

De prijs verschillen ontstaan natuurlijk door het gebruikte materiaal. Zo heb je tenten gemaakt van katoen in verschillende gewichtsklassen, van licht naar zwaar. De nylon tenten zijn ideaal voor rondtrekkende kampeerders. Als laatste materiaal blijft polyester over. Polyester tenten verschillen enorm in kwaliteit, daarom adviseren wij ook hier om niet voor het aller goedkoopste te gaan als je van plan bent om vaker te kamperen.

Online zoeken, vergelijken en kopen voor de beste prijs

Nu je alles weet over het kopen van een tent kan je direct naar de juiste zoeken in ons assortiment, door te vergelijken ben je altijd het voordeligst uit en hoef je nooit meer meerdere webwinkels langs te gaan. Alle aangesloten webwinkels zijn erg betrouwbaar en leveren hoge kwaliteit. Een tent kopen doe je bij Boardsportwinkel.